Implanttikoulutuspäivä, yhteistyössä Straumann

27.9.2024 8:00 - 16:00
Scandic Pasila
Maistraatinportti 3, 00240 Helsinki
Ilmoittaudu →

Koulutuspäivä Denstal – Straumann

Perjantai 27.9.2024, Scandic Pasila, Maistraatinportti 3, 00240 Helsinki (järjestetään etänä ja livenä)

Päivän aihe:

Sukellus syvälle implantoinnin maailmaan

Ohjelma:

08.30–9.00 Ilmoittautuminen, aamiainen, koulutuspäivän avaus ja näyttely

9.00–10.30 Implanttikirurgiaan liittyvät valmistelut ja välinehuolto, Terhi Blomberg, sairaanhoitaja, hammashoitaja

10.30–11.00 Näyttely ja tauko

11.00–12.30 Mitä ovat implantit, mitä on implantointi, mitä ovat biomateriaalit? Riikka Halttunen, suuhygienisti ja hammashoitaja ja Mari Kuikka, hammashoitaja, Straumann Oy                  

12.30–13.30 Lounastauko

13.30–15.30 Implanttien ylläpitohoito: hoitotiimin tekemä ylläpitohoito ja potilaiden informointi, implanttipotilaan omahoito sekä hoidon seuranta, Heidi Kuula, erikoishammaslääkäri

Iltapäivän kahvitauko pidetään luennon välissä


Luennoitsijoiden esittelyt:

Luennoitsija: Terhi Blomberg, sairaanhoitaja, hammashoitaja

Olen valmistunut hammashoitajaksi 2009 Turun ammatti-instituutista ja sairaanhoitajaksi Turun ammattikorkeakoulusta 2022. Olen tehnyt töitä yksityisillä hammaslääkäriasemilla ja Tyksin suu- ja leukasairauksien klinikalla. Pisimpään olen työskennellyt suukirurgin työparina, jonka kanssa teen edelleenkin töitä. Teemme pääasiassa implanttileikkauksia ja implanttiprotetiikkaa. Hoidamme potilaita Tampereella hammaslääkäriasema Helmiäisessä ja Porissa Iso-Karhun hampaassa.


Riikka Halttunen, suuhygienisti, hammashoitaja

Straumann Aluepäällikkö Pohjois- ja Itä-Suomi, implantit ja biomateriaalit.

Olen valmistunut hammashoitajaksi 2004 Jyväskylän ammattiopistosta ja suuhygienistiksi Kuopiosta Savonia ammattikorkeakoulusta 2007.

Olen työskennellyt sekä kunnallisella että yksityissektorilla suuhygienistin kliinisessä työssä.

Työhöni kuului suuhygienistin toimenkuvan lisäksi myös paljon suukirurgien ja protetiikan erikoishammaslääkäreiden avustamista.

Viimeiset kolme vuotta ennen siirtymistäni myyntiedustajaksi Straumannille, toimin Pihlajalinnalla ensin Jämsän hammashoitolan palveluvastaavana ja sittemmin Savo-Karjala alueellahammasklinikoiden palvelupäällikkönä.


Mari Kuikka, aluepäällikkö Straumann Oy (Keski-Suomi), hammashoitaja

Olen koulutukseltani hammashoitaja. 13- vuotta työskentelin hammashoitajana Sepänkadun Hammaslääkäreillä Jyväskylässä. Siellä tutustuin implantologian kliiniseen puoleen. Vuodesta 2006 olen työskennellyt Straumannilla, vastaten hammasimplanttien ja biomateriaalien myynnistä keskisessä Suomessa.  


Heidi Kuula, HLT, EHL

Olen valmistunut hammaslääkäriksi 2002 Helsingin yliopistosta. Väittelin tohtoriksi 2009 ja aiheenani oli parodontiitin biomarkkerit suun eri nesteissä. Väitöskirjassani halusin erityisesti tutkia erilaisten kudostuhoa aiheuttavien entsyymien roolia parodontiitin synnyssä ja etenemisessä. Valmistuin parodontologian erikoishammaslääkäriksi 2016 Helsingin yliopistosta.

Olen työskennellyt sekä kunnalllisella että yksityisellä sektorilla. Vuoden 2017 alusta olen toiminut parodontologian erikoishammaslääkärinä HUS Suusairauksien opetus- ja hoitoyksikössä. Lisäksi pidän yhtenä päivänä viikossa vastaanottoa Oral hammaslääkäreissä. Hoidan laajalla skaalalla parodontiittipotilaita ja  peri-implantiittipotilaita. Erityisesti painotan implanttipotilaiden kohdalla potilasvalinnan sekä potilaiden informaation ja peri-implanttisairauksien ennaltaehkäisyn tärkeyttä.

Luennollani tulen myös keskittymään implanttien ylläpitohoidon ja potilaan omahoidon lisäksi peri-implanttisairauksien riskitekijöihin (tupakointi, huono suuhygienia, aiemmin sairastettu parodontiitti). Tärkeää on jakaa tietoa myös hammashoitohenkilöstölle peri-implanttisairauksien riskeistä sekä potilasvalinnasta ja ammattimaisen ylläpitohoidon merkityksestä.


Ilmoittautuminen: live-osallistuminen, noin 1 kk ennen tapahtumaa, eli elokuun lopussa. Etäosallistuminen viimeistään 26.9, eli edellisenä päivänä!


Live-osallistujille tarjolla päivän ruuat.

Morning Break: Tarjoamme runsaan aamiaisen, joka antaa terveellisen ja tasapainoisen aloituksen kokouspäivään. Tarjolla kahvin, teen, mehun ja vesien kanssa croissantteja, täytettyjä leipiä sekä tuoreita vihanneksia ja hedelmiä.

Buffetlounas: Monipuolinen lounas, jonka runsaasta buffetvalikoimasta löydät tuoreita, paikallisia ja sesongin mukaisia vaihtoehtoja. Lounasbuffetissa on tarjolla raikkaita salaatteja, lämpimiä ruokalajeja sekä kahvia ja pieni makea.

Taste Break: Kaikkien tuntema ja rakastama iltapäivätauko on kokouspäivän huipennus, joka jää osallistujien mieleen. Tarjolla makeita herkkuja ja terveellistä pikkupurtavaa, joka antaa potkua jaksamaan kokouksen loppuun.

Tarjolla koko päivän ajan vastuullisesti tuotettua kahvia ja teetä.

Implanttikoulutuspäivä, yhteistyössä Straumann
27.9.2024 8:00 - 16:00
Tapahtumapaikka:
Scandic Pasila
Maistraatinportti 3, 00240 Helsinki
Osallistumismaksu
220€ + alv. 24%
Ilmoittaudu

Osallistumismaksu on sama sekä paikan päällä -, että etänä osallistujille

Osallistumismaksu sisältää tunnukset oppimisalustalle, luennot, sähköisen luentomateriaalin, osallistumistodistuksen, sekä mahdolliset ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Ilmoittautumisjärjestelmä lähettää vahvistusviestin osallistujan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Koulutustapahtumaan tultaessa ei tarvitse esittää kuittia maksetusta osallistumismaksusta. 

Ilmoittautuminen on sitova. Peruuttamaton, sekä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peruttu ilmoittautuminen laskutetaan normaalisti. 

← Takaisin koulutuskalenteriin